ca-pub-4479956927741525

 

Leto je v plnom prúde. Všetci si vychutnávame radosti, ktoré nám prináša. Kúpaliská, výlety, turistika, dovolenky, letné grilovačky. Ak ste sa rozhodli zorganizovať pravú letnú grilovačku pre svojich priateľov a rodinu, určite vám pomôžu tipy, ktoré z vás spravia majstra letných grilovačiek.

Výbava, ktorú budete na grilovanie potrebovať

Ešte pred grilovačkou je potrebné myslieť na vybavenie, ktoré budete ako správny šéfkuchár potrebovať. Nestačí len vybrať gril. Dôležité sú ďalšie pomôcky, ktoré vám prípravu jedla uľahčia. Medzi ne patrí napríklad grilovacia mriežka, rošt na prípravu rýb, mriežka na prípravu klobásy, hliníkové tácky na drobné kúsky (napríklad slaninu), špízy s dreveným držadlom.

Ako správne pracovať s grilom?

Pred prvým grilovaním je potrebné, aby ste gril správne vypálili. Vďaka tomu sa vám nebude naň lepiť jedlo.

Presvedčte sa, že gril je správne rozžhavený. Spoznáte to tak, že pri kontaktne s ním mäšo zasyčí.

Gril nehaste vodou, mohli by ste ho poškodiť. Oveľa šetrnejšie je nechať uhlíky dohorieť. Samozrejme, ak je to možné.

Gril zbytočne neumývajte, už vôbec nie saponátom. Lepšie je vyčistiť ho kefkou.

Tipy pre chutné grilované mäso

Nikdy negrilujte zbytočne hrubé kúsky mäsa. Ideálne je, ak je hrúbka mäsa 2cm. Vtedy sa vám rýchlo opeče a nebudete musieť na pochúťky dlho čakať. Okrem toho mäso nikdy neprepichujte vidličkou, aby z neho nevytiekla šťava a mäso neostalo suché. Mäso priebežne potierajte marinádou, v ktorej sa marinovalo, prípadne použite olej. Avšak použite množstvo len na potretie, aby vám mäso nezačalo horieť.

Ak sa chystáte grilovať ryby, máme tiež pre vás niekoľko tipov. Predtým, než rybu necháte grilovať, párkrát ju rýchlo pretočte z každej strany na grile. Vďaka tomuto tipu sa vám neprilepí na gril. Najvhodnejšie je použiť grilovaciu mriežku.

 

Komentáre